KNVB mag IJslanders geen premies aanbieden

12 oktober 2015, 17:50

Ook al wint het Nederlands elftal dinsdagavond in de Amsterdam Arena van Tsjechië, Oranje blijft afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Turkije en IJsland. Alleen als de Turken in eigen land verliezen, dan kunnen we ons plaatsen voor de play-offs om een EK-ticket. Het zou zodoende aantrekkelijk kunnen zijn om IJsland een premie aan te bieden, maar dit is niet meer toegestaan.

De KNVB mag de IJslandse voetbalbond geen premies in het vooruitzicht stellen om ervoor te zorgen dat het nationale team misschien net wat beter haar best zal doen tegen Turkije. Dat is sinds mei verboden volgens de regels. Tot afgelopen seizoen waren aanmoedigingspremies toelaatbaar, maar de UEFA en de KNVB hebben hier verandering in aangebracht.

"Negatieve prikkels zoals matchfixing kennen we, maar ook positieve prikkels zoals aanmoedigingspremies mogen niet, omdat het toch een vorm van manipulatie is. De sport moet zo zuiver mogelijk blijven", bevestigt een woordvoerder van de KNVB tegenover de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen