Door Blatter ontslagen Zwitser overweegt kandidatuur

12 oktober 2015, 18:50

Er dient zich mogelijk een verrassende kandidaat aan in de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. Michel Zen-Ruffinen, voormalig secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond en oud-arbiter, overweegt een kandidatuur in te dienen voor de presidentsverkiezingen.

"Ik heb meerdere verzoeken gekregen om me kandidaat te stellen", vertelde Zen-Ruffinen maandag aan het persbureau Reuters. "Ik zal de ontwikkelingen de komende dagen nauwlettend volgen en ga bekijken of het haalbaar is", voegde de Zwitser toe. Hij is een voormalig topscheidsrechter.

Zen-Ruffinen was tussen 1998 en 2002 in dienst bij de FIFA, maar werd ontslagen door Sepp Blatter toen hij de preses van de mondiale voetbalfederatie beschuldigde van financieel wanbeleid en corruptie.

Tot dusver is Michel Platini kandiaat in de FIFA-verkiezing, maar de UEFA-voorzitter is net als Blatter voor negentig dagen geschorst. Chung Mong-joon wilde zich kandidaat stellen, maar de Zuid-Koreaan werd voor zes jaar geschorst. De Jordaanse prins Ali bin al-Hussein is de derde officiële kandidaat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen