Stichtingsbestuur Heerenveen reageert op alle onrust

12 oktober 2015, 20:58

Het stichtingsbestuur van sc Heerenveen heeft maandag gereageerd op alle negatieve berichtgeving in de media van de afgelopen weken. Er wordt tekst en uitleg gegeven over de bestuursstructuur, de positie van voorzitter Jelko van der Wiel, de eventuele rol van Chinese investeerders en het verdere traject.

Wat vooral naar voren komt in het statement in de LC, is dat de dagen van voorzitter Van der Wiel geteld lijken te zijn. "Een meerderheid van het one tier board kwam in april van 2015 met het advies om tot vervanging van de voorzitter Jelko van der Wiel over te gaan. Zijn stijl van leidinggeven, die in de beginperiode van het aantreden van het OTB succesvol mag worden genoemd, was in hun ogen minder geschikt voor de oplossing van de geldende problemen en een belemmering voor verdere verbetering. Het SB heeft de situatie geanalyseerd en kwam unaniem tot dezelfde conclusie", zo klinkt het. Vooral de financiële situatie wordt als pijnpunt gezien.

Ook is het stichtingsbestuur niet tevreden over de wijze waarop Van der Wiel zich uitgelaten heeft in de media. Het moge duidelijk zijn dat het zo niet verder kan en daardoor lijken er snel maatregelen genomen te worden. "Handhaven van de huidige situatie is in ieder geval geen optie. Die conclusie mag inmiddels voor iedereen helder zijn", maakt het SB duidelijk.

Over een mogelijke rol van Chinese investeerders is het stichtingsbestuur duidelijk. "Hierover kunnen we kort zijn. Het staat leden van het one tier board vrij om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om de financiële positie van SC Heerenveen te verbeteren. Naar wij hebben begrepen is het stadium als prematuur te kwalificeren. Het stichtingsbestuur benadrukt dat de beslissingsbevoegdheid in dit soort zaken te allen tijde in zijn handen ligt. Als de achterban (die ook in het stichtingsbestuur vertegenwoordigd is) zo'n overname niet wil, dan gaat die dus sowieso niet door", wordt er gezegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen