'Van Persie weer op bank Oranje tegen Tsjechen'

13 oktober 2015, 07:40

Robin van Persie lijkt ook in de voorlopig laatste wedstrijd van deze EK-kwalificatiecyclus, thuis tegen Tsjechië, buiten de basisformatie van het Nederlands elftal te vallen. Volgens diverse media, waaronder AD Sportwereld, houdt bondscoach Danny Blind vast aan dezelfde spelers als zaterdag tegen Kazachstan.

Dit houdt in dat Klaas-Jan Huntelaar in de punt van de aanval staat, vanaf de zijkanten spelen Memphis Depay en Anwar El Ghazi. Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en Daley Blind vormen het middenveld, achterin houdt Blind vast aan Kenny Tete, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Jairo Riedewald. Tete en Van Dijk maakten, evenals El Ghazi, tegen Kazachstan hun debuut in Oranje, voor Riedewald was het zijn tweede interland.

De enige wijziging in de basisformatie ten opzichte van het duel in Astana betreft de doelman. Door de blessure van Tim Krul moet Blind een nieuwe keeper opstellen en dit zal in principe Jeroen Zoet van PSV zijn.

De wedstrijd in de Amsterdam ArenA tussen Nederland en Tsjechië begint vanavond om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Tsjechië: Zoet; Riedewald, Van Dijk, Bruma, Tete; Wijnaldum, Blind, Sneijder; Memphis, Huntelaar, El Ghazi

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen