FC Twente meldt miljoenenverlies: "Dit hebben we voorzien"

13 oktober 2015, 08:18

Via de officiële kanalen heeft FC Twente cijfers openbaar gemaakt over het afgelopen boekjaar. De club blijkt een nettoverlies van anderhalf miljoen euro te hebben geleden. Daarnaast moest het twee miljoen afstaan als gevolg van een geschil met de fiscus, waardoor het totale verlies uitkwam op 3,5 miljoen euro.

De jaarcijfers van FC Twente liggen momenteel bij de accountant, meldt directeur Gerald van den Belt. Voor hem kwamen de negatieve cijfers niet als een verrassing. "Dit hebben we voorzien en daar is dus in ons Plan van Aanpak rekening mee gehouden. We komen financieel steeds meer 'in control', maar staan nog voor genoeg uitdagingen. Zo blijft de druk op de liquiditeitspositie groot", laat de beleidsmaker weten.

Om uit de problemen te komen, heeft FC Twente een externe lening van acht miljoen euro gekregen. "Deze is inmiddels definitief en is noodzakelijk. Daarmee kan namelijk een aantal kortlopende verplichtingen, waaronder die aan de Belastingdienst, worden voldaan. Het is goed om te constateren dat we met de belastingdienst "in het reine" zijn. Maar een lening biedt natuurlijk geen structurele oplossing, en die is wel nodig. We zijn daarom in overleg met de verschillende financiers om het verdere fundament voor een gezonde financiële toekomst te leggen", vervolgt hij. "Voor die toekomst is ook een stevig beleidsplan nodig. Ook daar zijn we volop mee bezig. Er wordt op dit moment gewerkt aan de uitgangspunten en kaders voor het beleid van de komende vijf jaren."

"Fundamentele vragen als 'waar staan we voor als club, wie willen we zijn?' zijn daarbij het startpunt en van daaruit werken we dan toe naar concrete doelstellingen voor de komende vijf jaar op de diverse gebieden", legt hij uit. "De eerste contouren van dit plan, dat als werktitel "Twente 2020" heeft, hebben we vorige week binnen het bestuur uitgebreid besproken en bediscussieerd. De volgende stap is nu om met een aantal stakeholders rondom FC Twente om tafel te gaan om de uitgangspunten te toetsen, om vervolgens in het bestuur begin november een versie vast te stellen en die dan met verschillende supporter- en sponsorgeledingen te bespreken. We streven ernaar om begin 2016 een breed gedragen beleidsplan te kunnen presenteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen