Kees Jansma: "Hiddink was misrekening van de KNVB"

13 oktober 2015, 08:31

In België is de verbazing over de ineenstorting van Oranje, na het succesvolle WK in Brazilië, groot. Het Belgische Sporza ging bij Kees Jansma, tot de zomer van 2014 perschef van het Nederlands elftal, op zoek naar een verklaring voor de sportieve ellende van Nederland. Jansma stelt onder meer dat de KNVB, zijn oude werkgever, een fout heeft gemaakt in de zoektocht naar een opvolger van Louis van Gaal.

"Ik begrijp dat de Nederlandse voetbalbond na het vertrek van Van Gaal een mildere hand aan het roer wou krijgen. Dat werd Guus Hiddink, maar dat was een misrekening. Jonge spelers, of toch zeker in Nederland, hebben een harde hand nodig om te kunnen functioneren", aldus Jansma. "Het verschil tussen Van Gaal en Hiddink was veel te groot. Bovendien zat er tussen het onverwachte succes op het WK en het eerste EK-kwalificatieduel maar een week of 5, waarbij de spelers misschien nog met hun hoofd bij dat WK zaten."

Inmiddels is Hiddink vervangen door Danny Blind. Over hem is Jansma wel positief. "Blind maakt een redelijke indruk. De spelers zijn ook tevreden over hem." De tv-persoonlijkheid ziet geen aanleiding om Blind weg te sturen als bondscoach, mocht Oranje het EK inderdaad mislopen. "Dat zou een vreemd beleid zijn", vindt hij. "Blind moet de kans krijgen om een nieuw elftal op te bouwen. Ik heb het gevoel dat hij daar al mee bezig is, want tegen Kazachstan waren er enkele debutanten. Maar hij moet tijd krijgen om te bouwen. Dat zal ongeveer vier jaar duren. Dan zullen we spelers hebben die zich internationaal kunnen meten met grote landen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen