Van Oostveen vindt dat internationals moeten zingen

13 oktober 2015, 09:20

Je zou zeggen dat Bert van Oostveen belangrijker dingen aan zijn hoofd heeft, zoals het kritisch bekijken van zijn eigen functioneren, maar de KNVB-directeur maakt zich in aanloop naar de wedstrijd tegen Tsjechië druk om het feit of internationals wel of niet meezingen met het volkslied. Er moet meer gezongen worden, vindt hij.

In Metro stelt Van Oostveen dat hij zelf op de tribune altijd het goede voorbeeld geeft. "Ik zing mee omdat ik trots ben dat ik Nederland mag representeren en ik vind dat alle spelers dat ook zouden moeten doen."

"Ze hoeven niet à la Gianluigi Buffon als een operazanger op het veld te staan, maar het hoort er wel bij", vindt hij. "Dat wordt bij de internationals ook onder de aandacht gebracht. Ik weet bijvoorbeeld dat de bondscoach er op hamert. Maar uiteindelijk beslist een speler natuurlijk zelf of hij meezingt met het volkslied of niet."

Wesley Sneijder sprak onlangs uit dat de huidige generatie bij Oranje vooral veel computerspelletjes speelt. Van Oostveen haakt daar, met zijn pleidooi voor meer volume op het veld tijdens het Wilhelmus, op in. "Misschien moeten we invoeren dat ze pas computerspelletjes mogen spelen als ze het volkslied meezingen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen