'FIFA en UEFA wisten niets van betaling aan Platini'

13 oktober 2015, 14:55

De problemen van Michel Platini zijn weer een stukje groter geworden. Zowel de FIFA als de UEFA was niet op de hoogte van het feit dat de Fransman in 2011 zo'n 1,8 miljoen euro op zijn rekening gestort kreeg, met Sepp Blatter als afzender. Dat meldt althans voormalig UEFA-topman Lennart Johansson.

Johansson was jaren voorzitter van de UEFA en bekleedde bovendien een bestuursfunctie bij de FIFA. Dat Platini in 2011 het eerder genoemde bedrag kreeg, was voor hem nieuws. "Ik was toen lid van het dagelijks bestuur van de FIFA en Blatter had zo'n betaling moeten melden. Maar dat heeft hij nooit gedaan", citeert persbureau ANP hem. Platini zou het bedrag hebben gekregen voor werkzaamheden tussen 1999 en 2002.

"Je zou verwachten dat zo'n betaling wordt gemeld bij de UEFA", vervolgt hij. "Platini had het moeten vertellen, dat zou ik wel gedaan hebben. Ik zou het bestuur hebben verteld: "ik heb een contract met Blatter waar jullie mogelijk kritiek op hebben. Maar dit is de waarheid, dit heb ik ermee verdiend en jullie horen dit te weten."

Als gevolg van de schimmige betaling zijn Blatter en Platini voorlopig op non-actief gesteld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen