Oranje met Zoet, verder geen wijzigingen in basis

13 oktober 2015, 19:52

Voor het eerst begint Nederland met Jeroen Zoet onder de lat aan een interland. De keeper van PSV heeft een basisplaats in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Dat komt niet als een verrassing, want Zoet kwam zaterdag tegen Kazachstan al als invaller in de ploeg.

Zoet voegde zich ruim een week geleden als derde keeper bij de Oranje-selectie, hij had Jasper Cillessen en Tim Krul in de pikorde voor zich. Tijdens de warming-up voor het duel in Astana haakte Cillessen echter af, waarna tijdens de wedstrijd ook Krul geblesseerd raakte. Hierdoor moest Zoet opdraven en mag hij tegen Tsjechië starten. Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg, opgetrommeld als vervangers van de twee geblesseerde keepers, zitten in de ArenA op de reservebank. Ook Gregory van der Wiel, eveneens bij de selectie gehaald na de wedstrijd in Kazachstan, begint op de bank. Coach Danny Blind kiest ervoor om zijn elftal intact te houden en dat houdt in dat Kenny Tete wederom mag starten als rechtervleugelverdediger.

Robin van Persie, die tegen Kazachstan als invaller zijn honderdste interland speelde, valt opnieuw buiten de basis. Klaas-Jan Huntelaar staat in de spits bij Oranje, vanaf de zijkanten spelen Memphis Depay en Anwar El Ghazi. Centraal achterin staat Virgil van Dijk, hij maakte in Astana indruk als debutant.

Oranje moet winnen van Tsjechië om kans te houden op een plek in de play-offs. Het is daarbij wel afhankelijk van Turkije, dat tegen IJsland speelt. Als Turkije minimaal één punt pakt, is Oranje uitgeschakeld. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur en zijn live te volgen via de livereports op FCUpdate.nl.

Opstellingen

Nederland: Zoet; Riedewald, Van Dijk, Bruma, Tete; Wijnaldum, Sneijder, Blind; Memphis, Huntelaar, El Ghazi

Tsjechië: Cech, Kaderábek, Kadlec, Gebre Selassie, Suchý, Skalák, Pavelka, Plasil, Darida, Necid, Sural

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen