Bondscoach Blind wil blijven: "Slikken en vooruitkijken"

Ger
13 oktober 2015, 23:24

Bondscoach Danny Blind sloot de mislukte EK-kwalificatiereeks met Oranje in dramatische stijl af. In Amsterdam ging het Nederlands elftal onderuit tegen Tsjechië, waardoor deelname aan het toernooi in Frankrijk definitief is verkeken. Toch wil Blind graag door bij de KNVB.

"We begonnen goed, maar daarna kwam een fase waarin we niet echt goed verdedigden. Zo onstond ook de eerste tegengoal", aldus Blind in gesprek met de NOS. "We wisten de oplossing in de opbouw niet meer te vinden en verloren de grip op de wedstrijd. Dan zie je een team dat niet bulkt van het vertrouwen. Veel spelers zaten niet in de wedstrijd. Het was heel teleurstellend. Na de rode kaart had ik het gevoel dat we nog konden winnen, maar het echte gogme ontbrak. We waren deze gehele kwalificatiereeks ondermaats."

"We moeten dit nu slikken en vooruitkijken. Ik begrijp dat er kritiek op mijn functioneren zal komen, want ik heb het niet voor elkaar gekregen om met deze ploeg EK-kwalificatie af te dwingen", beseft Blind. "Maar ik weet ook dat ik niet op het beste moment ben ingestapt. En we moeten niet vergeten dat enkele goede spelers nu niet inzetbaar waren. Ik wil graag door als bondscoach."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen