Routiniers breken lans voor Blind: "Fantastische trainer"

14 oktober 2015, 01:05

Bondscoach Danny Blind kan, ondanks de dramatisch verlopen EK-kwalificatiereeks, nog altijd rekenen op het rotsvaste vertrouwen van zijn belangrijkste spelers. Wesley Sneijder en Robin van Persie namen het na het echec tegen Tsjechië openlijk op voor de bekritiseerde trainer van het Nederlands elftal.

Blind nam het stokje afgelopen zomer over van Guus Hiddink. Met de voormalig verdediger op de bank verloor Oranje drie van zijn vier wedstrijden, met als gevolg dat Nederland volgend jaar ontbreekt op het EK. Dat mag Blind niet aangerekend worden, vindt Van Persie. "Hij is een fantastische trainer. Het is veel te makkelijk om deze uitschakeling in zijn schoenen te schuiven", zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl.

"Wat mij betreft moet hij blijven", vervolgt de aanvaller. Team- en generatiegenoot Wesley Sneijder is het daarmee eens. "Hij is heel belangrijk voor deze groep", zegt de spelmaker over Blind. "Hij loopt al wat langer mee. Niet alleen als assistent van Hiddink, maar daarvoor ook bij Van Gaal. In die periode heeft hij al veel taken op zich genomen. Nu hij had vier wedstrijden als bondscoach, dan moet je ook een beetje geluk hebben."

Ook KNVB-directeur Bert van Oostveen liet weten dat Blind, door hem aangesteld, gewoon blijft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen