Van Persie pleit voor eenheid: "Niet gaan afzeiken"

14 oktober 2015, 01:24

Als nummer drie van de wereld er niet in slagen om jezelf te plaatsen voor het Europees kampioenschap, een toernooi met maar liefst 24 deelnemers: dan is het logisch dat er kritiek komt. Forse kritiek ook, want Oranje bakte er helemaal niets van in de kwalificatie voor het EK in Frankrijk.

Robin van Persie begrijpt dat Oranje door de molen gehaald zal worden, maar pleit voor enige nuance. "Mensen en de media gaan hun mening geven, dat mag ook. Maar je kan ook doorslaan. Belangrijk is vooral om één te blijven en om elkaar niet iedere dag af te zeiken. Iedereen heeft keihard zijn best gedaan in deze cyclus, ondanks het feit dat de resultaten niet goed waren. Het heeft dan geen nut om iedereen zomaar af te zeiken", zegt de oud-aanvoerder tegen onder meer FCUpdate.nl.

Van Persie benadrukt dat de kritiek die Oranje de afgelopen maanden al kreeg, sommige spelers niet in de koude kleren is gaan zitten. "Kijk, mij maakt het allemaal niets uit. Ik heb altijd kritiek gekregen, op alle niveaus. Ik ben het gewend. Maar er zijn nog dertig, 35 jongens bij dit Nederlands elftal. Die zijn het minder gewend. Het zou zonde zijn als je die jongens niet kwijtraakt. Want nogmaals: we moeten, juist nu, één blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen