Wijnaldum: "Het begon al met die tik in Tsjechië"

14 oktober 2015, 01:32

Na de verloren thuiswedstrijd tegen Tsjechië (3-2), waarin Oranje zijn laatste kans op EK-deelname verspeelde, vond Georginio Wijnaldum het lastig om aan te wijzen waar het deze kwalificatiecyclus precies misgegaan is. Een echt sleutelduel in de reeks kon de middenvelder niet aanwijzen.

"Eigenlijk begon het al met die tik in Tsjechië, in de eerste wedstrijd", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "We verloren met 2-1, door een doelpunt in de laatste minuut. Daardoor liepen we meteen achter de feiten aan. Maar het is moeilijk te zeggen waar de problemen precies begonnen. We hebben als team te weinig gebracht. Op het WK waren we bij uitstek een goed team, in deze kwalificatie was dat een stuk minder."

Hoe het kan dat Oranje zo ver weggezakt is, kan hij niet zeggen. "We moeten alles met elkaar gaan analyseren, pas daarna moeten we conclusies trekken. Natuurlijk is dit een flinke tegenslag, voor zowel de ontwikkeling van het team als voor individuele spelers. En de pijn zijn alleen maar erger worden als het EK dichterbij komt."

Dat laatste denkt ook verdediger Jeffrey Bruma. "Op dit moment is het besef er nog niet helemaal dat we het EK missen. Het is moeilijk te bevatten. Alles voelt nog heel ongeloofwaardig. Duidelijk is dat wij als spelers het hebben laten liggen. We hebben nagelaten om ons te plaatsen, in een reeks van tien wedstrijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen