België trotse nummer één: "Staat mooi op het cv"

14 oktober 2015, 09:05

België won dinsdagavond in eigen land met 3-1 van Israël en is daardoor groepswinnaar in de EK-voorronde en leider op de wereldranglijst van de FIFA geworden. De indrukwekkende ontwikkeling van de afgelopen jaren heeft dus op prachtige wijze gestalte gekregen voor de Rode Duivels, die volgend jaar zomer hoge ogen te hopen gooien op het EK in Frankrijk.

De eerste plaats op de FIFA-ranking brengt veel teweeg in België. "Dat staat mooi op het cv van de coach en de spelers. Wie kan zoiets zeggen?", stelt Wilmots in gesprek met Sporza. "We moeten trots zijn, want we zijn de eerste ploeg die dat in België doet. Ik ben dan ook gelukkig als ik zie hoe graag de mensen naar het stadion komen", aldus de bondscoach van onze zuiderburen.

De wedstrijd tegen Israël deed een beetje aan als een soort galaduel. "Bijna alles was perfect. Ik heb een goeie Vertonghen en Alderweireld gezien, die de anderen altijd steunden. Er zat lef in ons spel", glimlacht Wilmots. "We hadden de kansen, maar moesten geduld hebben. Als we zouden scoren, dan zou de rest wel komen. Onze omschakeling, offensief en defensief, was erg goed. En met dat trio (De Bruyne, Hazard en Mertens, red.) achter één spits ging het ook niet slecht."

Wilmots prijst het karakter van de spelers in de selectie van België. "Ze voelen zich geen vedette. Voor ons is de groep even belangrijk als de individuen. Ik heb zelf vier toernooien gespeeld en er was altijd ruzie met de media. Nu is dat niet het geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen