Vrba: "Met elf man beste duel onder mijn bewind"

14 oktober 2015, 10:10

Tsjechië was al lang en breed geplaatst voor het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk, maar moest nog twee wedstrijden spelen in de kwalificatiereeks. In eigen land werd er met 0-2 verloren van Turkije, maar bij het Nederlands elftal boekten de Tsjechen dinsdagavond nog even een 2-3 zege. Ze bezorgden Oranje, dat voor het eerst sinds 1984 niet op het EK te bewonderen zal zijn, daarmee een kater van jewelste.

"Ik hoefde de jongens niet te motiveren voor deze wedstrijd", zegt bondscoach Pavel Vrba na de overwinning van Tsjechië in de Amsterdam ArenA. "De sfeer in het stadion was geweldig en de spelers hebben het fantastisch gedaan. Dit duel heeft bewezen wat wij al wisten: dat deze spelers voor mooie dingen kunnen zorgen", glimlacht de oefenmeester van de Tsjechen.

Vrba is simpelweg lyrisch over zijn ploeg. "Toen we met elf man stonden speelden we de beste wedstrijd onder mijn bewind", zegt hij. "Daarna werd het een strijd. De laatste zege op Oranje dateerde van 1966, waardoor de spelers alles gaven om hier dit keer te winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen