Streppel: "Statistieken zijn iets voor journalisten"

15 oktober 2015, 16:13

Willem II hervat de Eredivisie komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Tilburgers hebben het over het algemeen lastig in de Martinistad, maar coach Jurgen Streppel kan niet veel met dat gegeven.

"Ik heb helemaal niets met statistieken. Dat is iets voor journalisten", aldus Streppel bij Omroep Brabant. "Statistieken hebben geen enkele betekenis. Al winnen we elk jaar in Groningen, dat biedt toch geen garantie voor zaterdag?"

Willem II staat met zes punten uit acht duels veertiende in de Eredivisie. De ploeg maakte pas zes goals, minder dan op voorhand was verwacht met onder meer de komst van Richairo Zivkovic in het achterhoofd. De huurling van Ajax moet de laatste weken echter genoegen nemen met een reserverol. Streppel wil het waarom daarvan niet delen met de buitenwereld. "Richairo weet hoe het zit", vervolgt de oefenmeester. "Hij komt binnenkort weer aan spelen toe en dan gaat hij ook ongetwijfeld doelpunten voor ons maken."

Zivkovic vult aan: "De trainer beslist of ik wel of niet speel. Ik moet er staan als hij wel een beroep op mij doet. Ik wil altijd spelen en ben daarom teleurgesteld. Zowel in mezelf als in de trainer. Maar geen zorgen, het komt goed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen