Oranje oefent op 13 november tegen Wales

15 oktober 2015, 19:00

Wales is de eerstvolgende tegenstander van het Nederlands elftal. De KNVB heeft een oefenduel tegen de ploeg van vedette Gareth Bale, in tegenstelling tot Oranje wel geplaatst voor het komende Europees kampioenschap, ingelast. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 13 november, in Cardiff.

De KNVB hield de interlanddatum 13 november de afgelopen periode vrij, omdat die dag de play-offs voor het Europees kampioenschap in Frankrijk gespeeld worden. Oranje hoopte zich te kunnen plaatsen voor deze play-offs, maar de hoop daarop vervloog deze week. Een gevolg daarvan is dat er op 13 november geoefend kan worden en in Wales heeft de KNVB een sparringpartner gevonden, zo kan FCUpdate.nl onthullen.

In 2008 en 2014 speelden Nederland en Wales ook al tegen elkaar, beide keren in aanloop naar een groot toernooi. Enkele weken voor het EK van 2008 werd Wales met 2-0 verslagen, in juni 2014 won Oranje met dezelfde cijfers. In totaal stonden beide landen zeven keer tegenover elkaar, telkens won het Nederlands elftal. De grootste overwinning op Wales boekte Oranje in 1996, een WK-kwalificatieduel eindigde toen in 7-1.

Wales plaatste zich deze maand voor het EK door tweede te worden in een groep met België, Bosnië-Herzegovina, Israël, Cyprus en Andorra. Het is voor het eerst dat Wales deel gaat nemen aan een EK.

Wales ontvangt Oranje in het fantastische Millennium Stadium, dat plaats biedt aan 74.500 toeschouwers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen