Zwarthoed (32) stond al op rand van schilderscarrière

16 oktober 2015, 08:44

Theo Zwarthoed verdedigt komende zaterdag weer het doel van Go Ahead Eagles tegen FC Emmen, maar het had weinig gescheeld of de vervanger van Erik Cummins had in de zomer een punt gezet achter zijn voetbalcarrière. De 32-jarige goalie stond op het punt om aan een loopbaan als schilder te beginnen.

"Eerlijk gezegd had ik me er al bij neergelegd dat ik na vorig seizoen weer op de steiger zou staan. De contacten in de schilderswereld waren al gelegd", zegt Zwarthoed in De Telegraaf. "Ik ben ook niet gek. Ik weet dat clubs in de Jupiler League weinig te besteden hebben en wil niet met een vrouw en drie kinderen naar een land als Cyprus verhuizen, met het risico dat je niet wordt betaald", aldus de Volendammer.

Zwarthoed keepte vorig seizoen voor Volendam, maar brak met deze club omdat er geen overeenkomst bereikt werd. Last-minute ging hij aan de slag bij de Eagles. Daar is hij uitstekend begonnen. "Het is heerlijk om dan meteen drie competitiewedstrijden op rij de nul te houden, maar dat is niet alleen mijn verdienste. Het is moeilijk scoren tegen ons, vooral in de vernieuwde Adelaarshorst", stelt Zwarthoed, die hoopt op promotie naar de Eredivisie. "Het mooiste is natuurlijk als ik uiteindelijk zelf met die schaal in m'n handen sta. En dan m'n carrière kan afsluiten in de Eredivisie... Het is allemaal toekomstmuziek, maar het zou wel fantastisch zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen