De Jong kan spelen, Willems en Lestienne nog niet

16 oktober 2015, 13:59

PSV-coach Phillip Cocu kwam vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior van zaterdagavond met een goed bericht. Luuk de Jong is voldoende hersteld van zijn enkelblessure en is derhalve weer inzetbaar. In tegenstelling tot de aanvoerder van de Eindhovenaren heeft Jetro Willems zijn rentree moeten uitstellen. Toch is de tegenslag van de linksachter niet echt serieus te noemen.

De Jong werd vrijdag op de afsluitende training onderworpen aan een aantal tests en doorstond deze met succes. "Hij is inzetbaar", liet Cocu dan ook weten. De keuzeheer van PSV kan nog niet beschikken over Maxime Lestienne. De Belgische vleugelaanvaller, die vorig week zijn moeder verloor, zal wel als toeschouwer aanwezig zijn in het Philips Stadion.

De trainer gaf ook een update over Willems. De linksback zou aanvankelijk misschien bij de selectie zitten, maar is een klein beetje teruggeworpen door een val op de training van donderdag. Hoewel de schade meevalt, lijk ook het Champions League-duel met VfL Wolfsburg van woensdag te vroeg te komen. "We gaan intern evalueren wanneer hij zijn rentree zal maken. Ik wil daarbij nog niet te ver op de zaken vooruit lopen, maar Wolfsburg uit komt hoogstwaarschijnlijk nog iets te vroeg voor hem", aldus Cocu.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen