Kirsten vervangt geblesseerde Halldórsson tegen Twente

16 oktober 2015, 16:25

Benjamin Kirsten verdedigt komende zondag het doel van NEC in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De promovendus zag Hannes Halldórsson met een blessure terugkeren van de interlandperiode, Joshua Smits zit al enige tijd in de lappenmand. NEC-coach Ernest Faber had ook nog kunnen kiezen voor Marco van Duin.

"In overleg met keeperstrainer Wilfried Brookhuis hebben we gekozen voor Benjamin. Het gaat om details, want de kwaliteiten van de twee goalies zitten dicht op elkaar", zegt Faber op de officiële website van NEC. Op de vraag of er is overwogen nu nog een extra doelman aan te trekken, antwoordt Faber: "Nee, dat is nooit een optie geweest. We gaan het nu met Benjamin doen met Marco als eventuele vervanger." Halldórsson en Smits staan allebei minimaal enkele maanden aan de kant.

Verder gaat Faber niet te veel wijzigen in de opstelling van NEC. "Het loopt lekker en vooral de wijze van spelen verbetert gestaag", legt hij uit. "Ook op trainingen is dat duidelijk te merken. Spelers beginnen steeds meer mee te denken en zijn veel met elkaar bezig. Als ik het spel tijdens een training tussentijds even stilleg, hoef ik bijna geen aanwijzingen te geven, want de spelers doen dat zelf al onderling. Ze corrigeren en helpen elkaar waar nodig, zonder dat ik het voor hoef te zeggen. Dat is natuurlijk geen garantie op succes, maar wel een belangrijke stap in het ontwikkelingsproces. Zondag wordt ook niet gemakkelijk. FC Twente is nog altijd een grote club, maar het is een mooie uitdaging om de goede lijn van de laatste weken door te trekken."

Faber kan tegen Twente ook niet beschikken over Marcel Appiah, Mihai Roman en Jay-Roy Grot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen