Van der Heijden: "Feyenoord groter dan ik had verwacht"

17 oktober 2015, 14:48

Jan-Arie van der Heijden heeft zijn eerste maanden bij Feyenoord achter de rug. De centrale verdediger kende met zijn nieuwe werkgever een zeer behoorlijke start van het seizoen, al liet het spel regelmatig nog te wensen over. Van der Heijden stelt dat de oudere spelers in de groep ervoor hebben gezorgd dat de moeilijke wedstrijden toch werden gewonnen.

Feyenoord heeft, voor Nederlandse begrippen, een vrij oude selectie. "Ik denk dat de gemiddelde leeftijd bijdraagt aan stabiliteit", vertelt Van der Heijden aan RTV Rijnmond. "Dat zorgt ervoor dat je ook moeizame wedstrijden kan winnen. Dat hebben we gedaan en ik hoop dat dit vertrouwen geeft naar iedereen in de groep en de club. Dan kan het mooie dingen opleveren. Ik denk dat we weten dat we spelers hebben die wedstrijden kunnen beslissen, we scoren elke wedstrijd en we geven weinig weg."

Van der Heijden erkent dat Feyenoord in meerdere gewonnen duels qua veldspel niet beter was dan de tegenstander. "Je probeert de slechte momenten te analyseren en te verbeteren. Het is een beetje ervaring dat je dit snel van je af durft te zetten", aldus de oud-speler van Vitesse, die het naar zijn zin heeft in Rotterdam-Zuid. "Het is toch nog groter dan ik had verwacht. Als je ziet hoeveel supporters er elke training zijn, in weer en wind. Elke thuiswedstrijd is tot nu toe uitverkocht, er lonkt een nieuw record hoorde ik. Dat zegt genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen