FC Utrecht en Roda JC delen punten na boeiende strijd

Jw
17 oktober 2015, 22:47   Bijgewerkt: 18 oktober 2015, 01:32

FC Utrecht is er zaterdagavond niet in geslaagd het gat met Roda JC op de ranglijst te dichten. De bezoekers uit Limburg hielden stand in de Galgenwaard, waar het na een boeiende wedstrijd met voldoende spektakel 1-1 werd. Daar zal na afloop vooral FC Utrecht teleurgesteld in zijn. 

FC Utrecht legde in het kwartier na de openingstreffer een bijzonder aantrekkelijke pot voetbal op de mat voor het thuispubliek. Via uitblinkers Kevin Diemers en Nacer Barazite werden er bovendien een paar goede kansen gecreëerd. Toch bleef een verdubbeling van de voorsprong uit en sloeg Roda JC uit het niets toe via een Australisch duo. Rostyn Griffiths vuurde van grote afstand op doel, waar doelman Robbin Ruiter grote moeite mee had en Tomi Juric uit de rebound kon scoren (1-1).

De gelijkmaker was tegen de verhoudingen in, maar kort daarop mocht de thuisploeg tegelijkertijd niet mopperen dat het niet direct op achterstand kwam. Ruiter verrichtte binnen enkele seconden twee uitstekende reddingen op inzetten van Richmond Boakye en wederom Juric.

Het tempo lag hoog in het duel tussen de twee bovenste ploegen van het rechterrijtje in de Eredivisie. FC Utrecht maakte in de laatste twintig minuten de meeste aanspraak op de overwinning. Timo Letschert was er het dichtst bij. De mee opgekomen centrumverdediger speelde als een volwaardige spits twee tegenstanders uit en had pech dat de paal in de weg stond bij zijn bekeken schot. Roda JC hield het daarna voor gezien en verdedigde in de slotfase met het nodige tijdrekken met succes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen