FC Twente vloert NEC en viert tweede competitiezege

Ger
18 oktober 2015, 14:35   Bijgewerkt: 18 oktober 2015, 15:07

FC Twente heeft eindelijk de tweede competitiewinst van dit seizoen behaald. Verdediger Peet Bijen schoot de Tukkers naar een 1-0 zege na een hoekschop. Dankzij het doelpunt stijgt Twente naar een voorlopige dertiende positie en voorkomt het een negatief clubrecord uit het seizoen 1982/1983.

Binnen vijf minuten kon Chinedu Ede FC Twente al op voorsprong zetten. Hakim Ziyech vloog stijlvol langs zijn man en legde terug op Ede, die vanaf enkele meters rakelings naast de paal mikte. Vlak voor rust kreeg Ede een tweede grote kans. De vleugelaanvaller mocht vrij uithalen na een doorgeschoten voorzet, maar vlak voor doelman Kirsten faalde hij middels een onrustig genomen volley.

NEC-trainer Ernest Faber zag de krachtmeting van vanmiddag dan ook allesbehalve somber in en gaf aan dat "de spelersgroep gelooft in een goed resultaat". Ondanks de instelling van de Nijmegenaren was het de thuisploeg die zondagmiddag het spel maakte. Twente stoorde vroeg in de opbouw en creëerde op deze manier de nodige kansen. NEC kwam nauwelijks tot mogelijkheden en wist de zege van Twente ook in de tweede helft niet in gevaar te brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen