Kuyt held van Feyenoord: "Steeds meer vertrouwen"

18 oktober 2015, 17:40

"Het was een fantastische middag voor Feyenoord", sprak Dirk Kuyt zondagmiddag rond 17.00 uur tegenover de verzamelde media in de mixed zone van het Abe Lenstra Stadion. De aanvoerder van de Rotterdammers stond de pers na afloop van de onvoorstelbaar eenvoudige 2-5 overwinning op sc Heerenveen met een grote glimlach te woord.

Mocht Kuyt een greintje spijt hebben van zijn terugkeer naar Feyenoord, dan zal dat na vandaag volledig verdwenen zijn. De 35-jarige Katwijker wist zijn ploeg de weg te wijzen in Friesland. Een loepzuivere hattrick maakte hij niet, maar met drie goals hielp hij Feyenoord aan een 0-5 ruststand in Heerenveen. Na zijn derde goal, in de 38ste minuut, werd hij luidkeels toegezongen door het meegereisde Legioen. 'Dirkie Kuyt, olé olé', klonk het vanuit het uitvak. De aanvoerder zwaaide naar de fans en klopte vol vreugde op het Feyenoord-embleem. De supporters lijken weer echt trots te worden op hun club en Kuyt speelt daar een glansrol in.

Wat een weelde was het voor Feyenoord, 0-5 voor bij rust. "Dat waren de beste 45 minuten tot nu toe in dit seizoen", vindt Kuyt. "Het is mooi dat we het op zo'n manier bij Heerenveen beslist hebben. We krijgen steeds meer vertrouwen en het gaat steeds beter", glimlacht de routinier, die dus een hoofdrol speelde met drie doelpunten. "Dat was lang geleden", knipoogt hij.

Hoewel Feyenoord in de eerste helft heer en meester was, was de tweede helft het aanzien niet waard. Heerenveen wist terug te komen tot 2-5. "Het is jammer dat we het in de tweede helft niet konden doorzetten", aldus Kuyt. "Dit duel had nog unieker kunnen zijn. We hadden meer goals kunnen maken in de tweede helft en het was ook een kans om andere spelers doelpunten te gunnen. Ik had er zelf ook nog wel wat bij willen maken", aldus Kuyt, die er in de rust al voor waarschuwde. "Je zegt het wel, maar in de praktijk blijkt het altijd lastiger. Het is een les voor de volgende keer, we kunnen nog stappen zetten."

Hoe positief men momenteel bij Feyenoord is, zo droevig gaat het er momenteel aan toe in Friesland. "Er is van alles aan de hand bij Heerenveen, daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt. Zij misten het vertrouwen, waardoor er van alles fout ging", stelt Kuyt vast. "Bij ons lukte in de eerste helft alles. Dat heeft te maken met overtuiging en vertrouwen. Dit is de manier waarop je altijd wil winnen. Dat streven we na. Maar ook als dat niet lukt of kan, moeten we zorgen dat we de punten pakken. Zoals tegen De Graafschap", weet Kuyt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen