Buijs: "Goede gevoel van rentree ebde snel weg"

18 oktober 2015, 18:00   Bijgewerkt: 18 oktober 2015, 18:23

sc Heerenveen-coach Dwight Lodeweges had zondagmiddag een verrassing in petto. Tot verbazing van vriend en vijand stond Jordy Buijs aan de aftrap in het eredivisieduel met Feyenoord. De centrale verdediger kwam voor het eerst in actie sinds de uitwedstrijd tegen Ajax op 22 november 2014, toen hij een zware knieblessure opliep. Het werd een zeer teleurstellende rentree, aangezien er met 2-5 verloren werd van de Rotterdammers.

Buijs zat niet alleen voor de eerste keer weer bij de wedstrijdselectie, maar speelde dus meteen in de basis. "Ik voel me wel goed, maar na zo'n wedstrijd is het gevoel natuurlijk even klote", bromt de herstelde verdediger na afloop van de oorwassing tegenover de verzamelde media. Ik had me mijn rentree anders voorgesteld, nu valt hij in het niet", stelt Buijs, die de afgelopen tijd ritme opdeed bij de beloften van Heerenveen.

"Mijn rentree gaf me een goed gevoel, maar dat ebde na door de dramatische start wel weg", aldus Buijs, die na zestig minuten naar de kant werd gehaald door Lodeweges. "Dat was geen afgesproken werk, maar ik kon in bescherming worden genomen omdat de wedstrijd al wel gespeeld was."

Het ging van kwaad tot erger voor Heerenveen, dat bij de rust al met 0-5 achter stond tegen Feyenoord. "We stonden na veertig minuten al met 0-5 achter. We zaten al in een negatieve spiraal en hebben dat helaas niet kunnen omdraaien", zegt Buijs, die ondanks alles optimistisch blijft. "In de tweede helft wilden we er het beste van maken, we wilden geen tegengoal meer krijgen. Dat is gelukt."

Buijs zag ploeggenoot Henk Veerman bovendien nog tweemaal scoren. "Hoe raar het ook klinkt, dat is wel een pluspunt waar we mee verder kunnen. Ik merkte de afgelopen tijd ook niet in de selectie dat we tikken gehad hebben. We trainen goed, nu de wedstrijden nog. We moeten geduld hebben. We hebben namelijk een hele goede groep, die hij tij binnenkort gaat keren", hoopt Buijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen