Wijnaldum neemt Newcastle bij de hand met vier treffers

Jw
18 oktober 2015, 19:10   Bijgewerkt: 18 oktober 2015, 19:16

Georginio Wijnaldum heeft Newcastle United zondag bij de hand genomen. De Oranje-international maakte in de wedstrijd tegen Norwich City liefst vier doelpunten, waarmee hij The Magpies persoonlijk aan een 6-2 zege hielp. Het was voor Newcastle United bovendien de eerste overwinning van het seizoen.

Wijnaldum werd deze week met het Nederlands elftal uitgeschakeld voor het EK 2016. Ondanks die kater beleefde de oud-speler van PSV en Feyenoord vandaag veruit zijn beste wedstrijd op Engelse bodem.

Wijnaldum was niet te stoppen op St. James' Park en maakte zijn doelpunten bovendien op uiterst belangrijke momenten. Hij opende na ruim een kwartier spelen de score op aangeven van Moussa Sissoko. Norwich City kwam vervolgens op gelijke hoogte via de Congolese spits Dieumerci Mbokani, wat overigens geheel verdiend was gezien de krachtsverhoudingen.

Daarna was het opnieuw de beurt aan Wijnaldum. Het aangeven was net als bij zijn eerste treffer van de Fransman Sissoko en dit keer rondde de middenvelder het netjes af met het hoofd. De wedstrijd liep uit op een doelpuntenfestijn. Ayoze Perez rommelde de 3-1 binnen, maar Norwich City kwam opnieuw terug in de wedstrijd via Nathan Redmond.

Pas na de 4-2 van Alkesandr Mitrovic was het toch echt beslist, wat zuur was voor het zeker niet kansloze Norwich City. Vervolgens maakte Wijnaldum zijn heldenrol compleet door de vijfde en zesde treffer voor zijn rekening te nemen. Vooral de laatste was van grote schoonheid. Ondanks een rommelige aanname schoot hij de bal van buiten het strafschopgebied diagonaal in de rechterbovenhoek. 

Bij Newcastle United ontbrak doelman Tim Krul, die de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een kruisbandblessure. Daryl Janmaat begon net als Wijnaldum in de basis, Vurnon Anita viel in de 46ste minuut in voor voormalig FC Twente-speler Cheick Tioté. Oud-Ajacied Siem de Jong bleef de hele wedstrijd op de bank. 

[photo,93010,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen