Wijnaldum geniet van goals, maar heeft ook nog kater

19 oktober 2015, 08:18

Georginio Wijnaldum zorgde zondagavond misschien wel voor één van de mooiste prestaties ooit van een Nederlander in de Premier League. De middenvelder was tot vier keer toe trefzeker in het duel van Newcastle United met Norwich City (6-2 winst). Hij geniet na van zijn indrukwekkende optreden, maar baalt toch ook nog van het debacle van Oranje in de EK-kwalificatiecampagne.

"Ik zit nu lekker met mijn kinderen thuis. Mijn telefoon is geëxplodeerd, want ik zag net dat ik meer dan 90 app'jes heb. Die ga ik maandag eens rustig lezen", sprak Wijnaldum na zijn vierklapper in de wedstrijd tegen Norwich tegen De Telegraaf. Hij is de zevende Nederlander die een hattrick in de Premier League heeft weten te maken. "Dat ik nummer zeven ben, vind ik echt heel gaaf. En dat ik de enige middenvelder ben, maakt het helemaal mooi. Het is een statistiek voor de eeuwigheid."

Toch is er nog genoeg werk aan de winkel, weet Wijnaldum. "Ik besef dat ik moet blijven presteren. Ik mag hier een week van genieten en dat ga ik zeker doen. Dit is goed voor mijn vertrouwen en staat mooi op mijn cv. Maar vanaf komend weekend moet ik gewoon weer presteren. Uit bij Sunderland, de derby, die hier enorm leeft. In de supermarkt word ik al op die wedstrijd aangesproken. Van sommige fans mogen we alles verliezen, maar dat duel niet", aldus de oud-PSV'er.

Ondanks zijn glansrol bij Newcastle heeft Wijnaldum nog altijd een zure nasmaak in zijn mond. "De kater van Oranje blijft hangen", zegt hij. "Je ziet wat het WK in Brazilië met mijn ontwikkeling heeft gedaan. Daardoor heb ik versnelde stappen kunnen zetten en een mooie transfer van PSV naar Newcastle United gemaakt. Dat gaan we nu missen. Niet alleen ik, maar alle jonge jongens. Dat is echt heel vervelend. Frustrerend zelfs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen