Robben bij 23 genomineerden voor Gouden Bal

20 oktober 2015, 07:32   Bijgewerkt: 20 oktober 2015, 09:22

Arjen Robben mag hopen op de Gouden Bal, de prijs voor de beste voetballer ter wereld. De Groninger maakt deel uit van een 23-koppige groep kandidaten voor de prijs, meldt organisator France Football. Robben is de enige Nederlander op de lijst, België heeft twee gegadigden: Kevin de Bruyne en Eden Hazard.

De kans dat Robben de Gouden Bal daadwerkelijk gaat winnen, is minimaal te noemen. Hoewel hij in de eerste maanden van dit jaar in topvorm stak, houden blessures hem al lange tijd aan de kant. De topfavorieten lijken opnieuw Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, terwijl de kans groot is dat ook Neymar of Luis Suarez bij de eerste drie gaat eindigen. Neymar en Suarez wonnen dit jaar met FC Barcelona de Champions League. Ronaldo won de prijs vorig jaar, voor Messi en doelman Manuel Neuer van Bayern en de Duitse nationale ploeg.

Vier spelers maken voor het eerst in hun carrière kans op de Gouden Bal. Dit zijn Kevin de Bruyne, Ivan Rakitic, Alexis Sanchez en Arturo Vidal. Sanchez en Vidal wonnen dit jaar met Chili de Copa America.

In januari wordt bekend welke speler verkozen wordt tot Wereldvoetballer van het Jaar 2015.

De 23 genomineerden voor de Gouden Bal 2015: Sergio Agüero, Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimovic, Andrés Iniesta, Toni Kroos, Robert Lewandowski, Javier Mascherano, Lionel Messi, Thomas Müller, Manuel Neuer, Neymar, Paul Pogba, Ivan Rakitic, Arjen Robben, James Rodríguez, Alexis Sanchez, Luis Suarez, Yaya Touré en Arturo Vidal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen