Viergever baalt bij Ajax: "Situatie die je liever niet wil"

20 oktober 2015, 09:22

Slechts drie officiële wedstrijden speelde de 26-jarige Nick Viergever dit seizoen voor Ajax 1. De oud-speler van AZ wordt door coach Frank de Boer meestal op de bank of zelfs tribune gezet en moet zijn minuten maken bij de beloften. Dat deed hij maandag, in de Jupiler League-duel met Almere City FC (2-2).

Na afloop van dat duel gaf Viergever bij RTV Noord-Holland toe dat hij in een lastige situatie verkeert. "Het is zeker niet leuk", zegt de verdediger over het feit dat hij amper aan bod komt bij de hoofdmacht. "Het is een situatie die je liever niet wil. Je moet ermee om zien te gaan en wedstrijdritme houden door bij Jong Ajax te spelen. Als de kans er dan is in het eerste moet je er namelijk klaar voor zijn."

Viergever weet dat zijn perspectief momenteel beperkt is. "De laatste wedstrijden wordt er veel met dezelfde jongens gespeeld. Wij staan ook bovenaan en de trainer heeft dan ook geen reden om te wisselen. Wij moeten laten zien dat wij daar ook willen staan en dat doe je door trainingen en je te laten zien in het tweede."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen