Pereira: "Weet niets van interesse Barça in Van Persie"

21 oktober 2015, 15:11

Volgens met name Spaanse media wil FC Barcelona in de winterstop een ervaren aanvaller toevoegen aan de selectie. Eén van de kandidaten hiervoor zou Robin van Persie zijn, die sinds afgelopen zomer onder contract staat bij Fenerbahçe. Vítor Pereira, de coach van de Turkse club, weet van niets.

"Over belangstelling van Barcelona voor Robin van Persie weet ik helemaal niets, behalve wat jullie erover schrijven", citeert de NOS hem. "Ik heb er niks over gehoord verder en wil er ook niet over speculeren."

Ook Van Persie zelf wil niets zeggen over vermeende belangstelling uit Barcelona. Hij zou in Camp Nou kunnen fungeren als stand-in voor de vaste aanvallers Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. De geruchten over Van Persie werden versterkt door het feit dat de Nederlander in Istanbul niet op één lijn zou zitten met Pereira. "De band met Van Persie is niet slecht. Natuurlijk heeft een trainer altijd een andere kijk dan een speler. Dat is normaal. Mijn rol is om 25 spelers goed te gebruiken. Daar ben ik mee bezig", reageert de coach.

Pereira benadrukt dat Van Persie het seizoen begon met een achterstand. "Hij was fysiek niet goed toen hij naar Fenerbahçe kwam. Nu gaat dat beter. Hij wil elke wedstrijd negentig minuten spelen. Hij wil nooit eerder van het veld. Daar ben ik blij mee. We hebben af en toe een andere kijk op dingen, maar dat is normaal."

Met Fenerbahçe neemt Van Persie het donderdag in de Europa League op tegen Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen