Niets minder dan overwinning telt voor Sneijder

21 oktober 2015, 16:47

Wesley Sneijder kan de zinnen, na het debacle van Oranje in de kwalificatieserie voor het EK 2016, verzetten bij Galatasaray. Met de ploeg uit Istanbul treedt hij vanavond (woensdag) in eigen huis aan tegen Benfica. Een belangrijk duel voor de Turken, aangezien ze een nederlaag niet kunnen veroorloven. In dat geval kunnen Benfica en Atlético Madrid op een voorsprong van vijf punten of meer komen.

"Ik heb er absoluut zin in", zegt Sneijder tegen Telesport TV over het thuisduel met Benfica. "Zeker omdat je toch een moeilijke start hebt gehad en de drie punten daardoor hard nodig zijn. Met de support van het thuispubliek zal alles uit de kast gehaald moeten worden. Het besef moet er zijn dat er gewonnen moet worden, anders gaat het een lastig verhaal worden om te overwinteren in de Champions League", weet de Utrechter.

Aan het Oranje-drama wil Sneijder niet te veel meer denken. "Het hoort erbij, die knop moet je omzetten. Anders blijf je er te lang in hangen. Maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een plaatsje heeft ergens. Dat gaat ook zeker weer terugkomen als het EK-feest gaat beginnen. Maar je moet, als topsporter zijnde, verder. We moeten ergens aan bouwen met Oranje. Dat is niet leuk, maar in de toekomst misschien des te mooier", weet Sneijder.

Sneijder heeft vorige week een zoontje gekregen en zou graag scoren voor Xess Xava, zoals Sneijder junior heet. "Als het lukt, dan draag ik hem zeker op aan die kleine."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen