Verbeek: "In huidige situatie niet terug naar Heerenveen"

21 oktober 2015, 21:42

Mochten er supporters van sc Heerenveen hopen op een terugkeer van Gertjan Verbeek bij hun favoriete club, dan kunnen ze deze hoop voorlopig laten varen. De coach, momenteel werkzaam bij VfL Bochum, heeft aangegeven dat hij in de huidige organisatie geen comeback in Friesland wil maken.

Verbeek is duidelijk: de Friezen hoeven hem niet te bellen in de zoektocht naar een nieuwe trainer. "In de huidige organisatie ga ik niet bij Heerenveen werken", zegt de coach van Bochum tegen FOX Sports. "Dit seizoen word ik zeker geen trainer bij Heerenveen", aldus Verbeek. "Ik heb nog een contract bij Bochum en ga niet tussentijds weg. Het klopt wel dat mijn overeenkomst na dit seizoen afloopt, maar ook daarna zie ik mezelf niet bij Heerenveen aan de slag gaan. Bij die club is het sportief, financieel en organisatorisch een wanorde."

Heerenveen heeft afscheid genomen van Dwight Lodeweges, clubicoon Foppe de Haan neemt nu de honneurs waar. "Ik kan het alleen vanaf de buitenkant beoordelen, maar zoals ik er tegenaan kijk, is het compleet onduidelijk wie waar iets over te zeggen heeft binnen de club", stelt Verbeek uit. "Ik houd van korte lijnen, zoals toen ik onder Riemer van der Velde (ex-voorzitter, red.) bij Heerenveen trainer was. Maar in de huidige organisatie ga ik daar niet werken. Het bestuur gaat rollebollend over straat."

"Het wordt tijd dat de club ophoudt met de lekke buitenband te plakken", vervolgt Verbeek. "Ze moeten juist voor een compleet nieuwe binnenband zorgen. Ik vrees ook het ergste voor Foppe. Hij is een icoon, maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd hè. Ik ben bang dat ook hij het tij niet kan keren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen