Oranje oefent inderdaad in november tegen Wales

22 oktober 2015, 10:39

De KNVB heeft donderdagochtend officieel bevestigd dat het Nederlands elftal volgende maand een vriendschappelijke interland tegen Wales zal spelen. Op vrijdag 13 november wordt er in het Cardiff City Stadium geoefend tegen de ploeg van sterspeler Gareth Bale. Er wordt om 19.45 uur plaatselijke tijd (20.45 uur in Nederland) afgetrapt.

Het lag al in de lijn der verwachting dat Oranje op 13 november tegen Wales zou spelen. In een eerder stadium was al duidelijk dat er vier dagen later, op dinsdag 17 november, een oefeninterland tegen Duitsland gespeeld zou worden. Dit duel wordt in de HDI-Arena in Hannover gespeeld, het het beginsignaal klinkt daar om 20.45 uur.

Oranje en Wales stonden in juni 2014, in de voorbereiding op het WK in Brazilië, voor het laatst tegenover elkaar. Het werd destijds 2-0 voor Nederland in de Amsterdam ArenA, dankzij doelpunten van Arjen Robben en Jeremain Lens. Er werd op 14 november 2012 voor het laatst gespeeld tegen Duitsland, toen werd het 0-0.

De KNVB hield de interlanddatum 13 november aanvankelijk vrij, omdat die dag de play-offs voor het Europees kampioenschap in Frankrijk gespeeld worden. Oranje wist zich echter niet te plaatsen voor de barrageduels, waardoor er geoefend kan worden tegen Wales. Het Britse land plaatste zich deze maand voor het eerst voor het EK, door tweede te worden in een groep met België, Bosnië-Herzegovina, Israël, Cyprus en Andorra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen