Janssen eindelijk naar Kuip: "Dit was altijd mijn droom"

23 oktober 2015, 12:00

Als talentje in de jeugdopleiding van Feyenoord keek Vincent Janssen, als hij trainde of speelde op Varkenoord, altijd met een schuin oog naar de Kuip. Daar, aan de overkant van de weg tussen de vier grote lichtmasten, wilde hij ooit spelen. Komende zondag is het zover, maar niet als Feyenoorder. Als spits van AZ wil Janssen zijn oude club pijn doen. "We hebben kwaliteit, dat willen we laten zien."

Het zijn tropenweken voor AZ en Vincent Janssen. Tussen 17 oktober en 8 november, in een tijdsbestek van 22 dagen, staan zeven officiële wedstrijden op het programma. Vier in de Eredivisie, twee in de Europa League en ook één in de KNVB Beker. Tijd om lang stil te staan bij een resultaat is er niet, de knop moet meteen om. "Het gaat snel ja, met de wedstrijden. Maar dat weten we en daar zijn we inmiddels aan gewend", zegt hij.

Janssen hoopt zich zondag met AZ te kunnen meten met zijn oude club. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Alkmaar op de ranglijst boven Feyenoord, ditmaal hebben de Rotterdammers na negen duels al tien punten meer. Met 22 punten is de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst gedeeld koploper, AZ staat met twaalf puntjes in de middenmoot. "Het is duidelijk dat Feyenoord er op dit moment beter voor staat dan wij", zegt Janssen. "Maar wij hebben ook veel kwaliteit en kunnen goed voetballen. Dat gaan we laten zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen