"Deze selectie kan volgend seizoen de top drie aanvallen"

25 oktober 2015, 19:30

Weer kon Vitesse afgelopen zomer opnieuw beginnen. Na een succesvol seizoen vertrok een handvol bepalende spelers en kwamen nieuwe talenten, onder meer van Chelsea, naar Gelredome. De contouren van het nieuwe Vitesse zijn na tien competitieduels zichtbaar en duidelijk is, ondanks de nederlaag van zondag tegen Ajax (1-3), dat er veel talent in de selectie zit. Als deze ploeg langer dan één jaar bijeen blijft is er iets heel moois mogelijk in Arnhem, denkt aanvoerder Guram Kashia.

Rustig en reëel praatte Kashia zondagmiddag in de catacomben van Gelredome over de wedstrijd tegen Ajax. Vitesse verloor met 1-3 van de ploeg uit Amsterdam en Kashia beschikt over voldoende analytisch vermogen om te beseffen dat dit een terechte uitslag was. "In de eerste helft waren we gelijkwaardig, met kleine kansen aan beide kanten. Maar na de rust, en dan vooral nadat we op 1-0 gekomen waren, verloren we de controle over de wedstrijd. Ajax ging meer druk zetten en het spelbeeld veranderde volledig. Op zulke momenten zie je dat we weliswaar een heel talentvolle spelersgroep hebben, maar een stukje ervaring missen."

Hij noemt een concreet voorbeeld: "Nakamba kreeg een gele kaart en bleef daarna risico nemen", zag de verdediger. Tot tweemaal toe ontsnapte de jonge middenvelder uit Zimbabwe aan een tweede gele kaart. "Om die reden werd hij ook gewisseld, maar hij is een belangrijke speler voor ons. Hij zorgt voor balans voor de verdediging. Dat hij eruit ging, is ook één van de redenen waardoor de wedstrijd veranderde."

Kashia hoopt dat Vitesse ook eens een keer kan oogsten van hetgeen het zelf zaait. Belangrijk daarbij is dat de talenten bereid zijn om in zichzelf te investeren in Nederland. "Huurlingen van Chelsea die deze zomer gekomen zijn, zouden eigenlijk twee jaar moeten blijven. De Nederlandse competitie is een geweldige leerschool, maar na één jaar ben je er nog niet. Eén seizoen in de Eredivisie is niet genoeg om door te breken bij Chelsea."

De verdediger probeert jongens als Dominic Solanke, Lewis Baker, Nathan en Isaiah Brown ervan te overtuigen om niet één, maar twee jaar in Arnhem te blijven. "Ik adviseer ze, ja. Nu is het hopen dat ze de juiste keuze maken. Nogmaals, we worden alleen maar beter en beter." Waar dat toe gaat leiden, is afwachten. "Dit seizoen moet de top vijf haalbaar zijn", denkt Kashia. En daarna? "Het zou geweldig zijn als we deze ploeg twee jaar bij elkaar kunnen houden. Dan kunnen we de top drie aanvallen, dat weet ik zeker. Er zit zo veel kwaliteit en talent in deze groep. Meer dan de afgelopen jaren, absoluut. Met deze selectie kan je echt iets bereiken."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen