Sporting maakt Benfica af in Portugese topper

Jw
25 oktober 2015, 20:14

Sporting Lissabon heeft Benfica zondag een pijnlijke nederlaag bezorgd. De koploper van de Primeira Liga won op bezoek bij de rivaal met overmacht. Door doelpunten van Teofilo Gutierrez, Islaim Slimani en Bryan Ruiz was de eindstand van 0-3 al voor de rust bepaald. 

Benfica speelde een ronduit slordige eerste helft en Sporting liet zien dat de messen andermaal waren geslepen. De ploeg van voormalig Benfica-trainer Jorge Jesus (foto) maakte dan ook gehakt van de regerend landskampioen. Gutiérrez opende de score op aangeven van Adrien Silva. Silmani versloeg de Braziliaanse doelman Júlio César met een kopbal. Ruiz, voormalig speler van FC Twente en PSV, was oplettend na een gekeerde inzet van Silmani en bepaalde de stand op 0-3. 

Daar bleef het ook na de rust bij. Ondanks tien gele kaarten speelden beide ploegen de wedstrijd wel uit met elf man. Sporting gaat met twintig punten uit acht duels aan de leiding in Portugal, FC Porto kan later vanavond op gelijke hoogte komen. Benfica staat teleurstellend achtste. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen