Vitesse op zoek naar maker kwetsend spandoek

Jw
25 oktober 2015, 23:48

Vitesse heeft met afschuw gereageerd op een spandoek dat zondag in de Gelredome hing. Op het doek stond een afkorting, die volgens de club door de supporters wordt uitgelegd als een beledigende tekst. De Arnhemse club heeft in een statement op de website afstand genomen van de maker(s).

Tijdens de wedstrijd tegen Ajax hing naast een steunbetuiging voor de zieke Johan Cruijff een zwart doek met daarop de letters 'JHK', wat zou staan voor 'Joden Hebben Kanker'. "Zeker in het licht van de steunactie aan de zieke Johan Cruyff was deze klaarblijkelijke verwijzing laakbaar en ongepast was. Vitesse stelt alles in het werk de maker van het spandoek te achterhalen en maatregelen tegen hen aan te nemen. Tips van supporters zijn van harte welkom", communiceert Vitesse.

"Misselijkmakend", is de reactie van Vitesse-directeur Joost de Wit. "Wij doen er alles aan om individuen met verkeerde intenties buiten de de deur te houden. Het is betreurenswaardig als een enkeling het met die bedoeling heeft opgehangen. Dat hoort niet, dat keuren we in elke vorm af en daar nemen we volledig afstand van. We gaan dan ook op zoek naar de betreffende onverlaat en willen hiermee een signaal afgeven dat dergelijk gedrag niet past bij een club als Vitesse die dag in, dag uit middenin de maatschappij staat."

"Gelukkig heeft de indrukwekkende staande ovatie van het hele stadion in de 14e minuut en het spandoek om Johan Cruijff sterkte te wensen de overhand. Op een enkele individu na hebben ruim 21.000 supporters bijgedragen aan een positieve wedstrijdbeleving, waarbij het resultaat vandaag helaas niet in ons voordeel was", aldus de algemeen directeur, die zag dat Vitesse met 3-1 verloor van de koploper. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen