Vermeer: "Dat is de tactiek om Ajax pijn te doen"

Ger
26 oktober 2015, 08:52

Kenneth Vermeer kijkt uit naar de bekerkraker tegen zijn oude club Ajax. De doelman maakte vorig jaar de overstap van de Amsterdammers naar Feyenoord. Hij weet dan ook precies wat de spelers van Ajax woensdag te wachten staat.

"Die vijandelijke ontvangst, daar kon ik alleen maar van genieten. Ik ging als Ajacied altijd met een goed gevoel naar De Kuip", zegt Vermeer tegen het ANP. "Dat uitfluiten geeft ook kracht. Toen ik als Feyenoorder voor het eerst terug kwam in Amsterdam, wist ik dat de fans me gingen uitfluiten en lelijke dingen zouden roepen. Maar op het veld moet je alles wat om je heen gebeurt van je af gooien."

Vermeer hoopt woensdag zijn eerste overwinning met Feyenoord op Ajax te boeken. Vorig jaar verzuimden de Rotterdammers door te drukken tegen de aartsrivaal. Vermeer: "Van de eerste minuut tot de laatste seconde gaven we Ajax toen geen adem om te voetballen. Dat is de tactiek om ze pijn te doen. Onze selectie is alleen maar sterker geworden ten opzichte van vorig seizoen. Dat belooft dus wat."

Na een moeizame start van het seizoen benadert Vermeer weer zijn vertrouwde topvorm. "Soms heb je van die fases in het seizoen waarin het even tegenzit. Dat ballen erin vliegen die er normaal niet in gaan. Maar ik ben het vertrouwen in mezelf nooit verloren. Ik weet wat ik kan, het team weet wat ik kan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen