Bayern München overtuigend langs Wolfsburg in beker

28 oktober 2015, 16:30

Volgens Bayern München-coach Pep Guardiola was VfL Wolfsburg als bekerhouder de favoriet voor de bekerkraker tussen beide clubs, dinsdag in de Volkswagen Arena in Wolfsburg. De alleenheerser in de Bundesliga kwam dinsdag echter geen moment in de problemen op visite bij die Wölfe en won vooral dankzij een ijzersterke eerste helft met 1-3.

Arjen Robben begon op de bank bij Bayern München, maar de Duitse topclub had de net herstelde aanvaller ook niet nodig om de defensie van VfL Wolfsburg te kraken. Bayern was direct vanaf het eerste fluitsignaal superieur en kwam in de vijftiende minuut terecht op 0-1. Douglas Costa scoorde met een fraai schot van buiten het penaltygebied.

Vijf minuten later tekende Thomas Müller voor de 0-2. Na een actie van Kingsley Coman op de linkerflank mocht Costa schieten voor zijn tweede goal van de avond, maar zijn poging werd geblokt. De bal werd opnieuw voor gebracht en Müller had wel succes. de creatieveling was in de 34ste minuut ook verantwoordelijk voor de 0-3. Ditmaal volleerde hij raak op een voorzet van David Alaba.

In de 67ste minuut bracht Guardiola Robben binnen de lijnen, maar Bayern kwam niet meer tot scoren. In de slotfase redde Wolfsburg via André Schürrle nog de eer in de vorm van de 1-3. Bas Dost had een basisplaats bij de thuisploeg en speelde de volledige wedstrijd. Bayern plaatst zich door de zege voor de achtste finales van de DFB Pokal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen