Arsenal krijgt pak rammel van Sheffield Wednesday

27 oktober 2015, 23:01

Arsenal heeft zichzelf voor schut gezet in de achtste finales van de Engelse League Cup. De formatie van manager Arsene Wenger ging woensdag met 3-0 onderuit bij tweedeklasser Sheffield Wednesday. De laatste keer dat Arsenal de League Cup wist te winnen was in 1993, toen uitgerekend Sheffield Wednesday werd verslagen in de eindstrijd.

Arsenal, dat niet in haar sterkst mogelijke opstelling speelde, beleefde op personeel vlak een problematische eerste zeventien minuten. Alex Oxlade-Chamberlain moest in de tweede minuut geblesseerd naar de kant en zijn vervanger Theo Walcott overkwam een kwartier later hetzelfde.

Arsenal speelde voor de rust weinig klaar in Sheffield en op de 2-0 voorsprong van de thuisploeg na de eerste helft viel weinig af te dingen. Ross Wallace opende in de 27ste minuut de score, Lucas João kopte dertien minuten later de 2-0 op het scorebord. Arsenal zal ongetwijfeld met de best mogelijke intenties het veld zijn opgekomen voor de tweede helft, maar al na zes minuten na de hervatting kregen de Londenaren de volgende dreun te verwerken. Ditmaal in de vorm van de 3-0. Arsenal stond niet goed bij een vrije trap van Sheffield Wednesday, wat door San Hutchinson werd afgestraft. 3-0 was ook de eindstand.