Zivkovic wijst Willem II de weg tegen Go Ahead

27 oktober 2015, 23:07   Bijgewerkt: 27 oktober 2015, 23:25

Willem II heeft vooralsnog geen misstap gemaakt in de KNVB Beker. Het won in Deventer zonder kleerscheuren met 0-2 van Go Ahead Eagles. De grote man was Richairo Zivkovic die voor beide treffers tekende.

Go Ahead wist voorafgaand aan de ontmoeting met de Tilburgers tot nu toe al zijn thuisduels te winnen in de Jupiler League. In die vijf zeges vond de thuisploeg maar liefst zestien keer het net. Een mooie statistiek voor de Eredivisie-degradant van vorig seizoen.

Willem II leek op voorhand ook een geschikte tegenstander. Want het elftal van Jurgen Streppel, dat vorig seizoen nog razend knap 9e werd in de Eredivisie, is momenteel wat wisselvallig en verbleef de laatste jaren nooit lang in het toernooi: de Tilburgers verloren zeven van hun laatste acht bekerduels.

Na de theepauze bleven de Tilburgers de aanval opzoeken, maar was het Go Ahead dat dicht bij de openingstreffer kwam. Aanvoerder Bart Vriends knikte de bal van dichtbij op het aluminium, waar de meeste supporters 'm al telden. Even later tikte Zivkovic als een echte nummer negen de 0-1 binnen op aangeven van Erik Falkenburg.

Terwijl de thuisploeg meer risico ging nemen, tekende Zivkovic al snel voor zijn tweede goal van de avond. De huurling van Ajax rondde koelbloedig af na opnieuw een assist van Falkenburg. Het geloof ebte weg in Deventer en het bleef bij 0-2.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen