Clasie eindelijk basisspeler: "Het was moeilijk voor me"

28 oktober 2015, 14:06

Hij heeft er een tijdje op moeten wachten, maar afgelopen weekend was Jordy Clasie dan eindelijk voor het eerst basisspeler in een Premier League-wedstrijd. De Nederlandse middenvelder mocht starten in de uitwedstrijd tegen Liverpool, die in 1-1 eindigde. Het doet hem goed dat hij eindelijk weer kan voetballen.

Door een blessure miste Clasie, overgekomen van Feyenoord, de start van het seizoen. Dat viel hem zwaar, vertelt hij op de website van Southampton. "Ik ben nu vijf jaar prof en ben in die periode nooit geblesseerd geweest. Maar toen ik hier kwam, kreeg ik die blessure aan mijn hamstring. Dat was lastig voor me, want zoals gezegd ben ik nooit voor langere tijd geblesseerd geweest. Ik stond zes of zeven weken aan de kant en hoewel anderen soms veel langer uit de roulatie zijn, was dit erg moeilijk voor me."

"Het is altijd frustrerend om een wedstrijd vanaf de tribune te moeten bekijken, in plaats van zelf een bijdrage te kunnen leveren", vervolgt hij. "Je kan niets doen, maar dat hoort bij de sport. Soms zit het even tegen."

Clasie wil deze periode nu achter zich laten en volop gaan voetballen. "Ik hoop dat ik de fans in de toekomst kan laten genieten, ik wil laten zien wat ik kan en natuurlijk zo veel mogelijk minuten maken", zegt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen