Kuyt: "Heb geen gekke dingen gedaan, vind ik"

28 oktober 2015, 22:42

Dirk Kuyt ging, als aanvoerder van Feyenoord, voorop in de strijd tegen Ajax. De routinier zocht continu de confrontatie met tegenstanders en de scheidsrechter en kreeg daar ook de gelegenheid voor, want scheidsrechter Pol van Boekel hield de kaarten lang op zak.

"We wilden deze wedstrijd winnen, ten koste van alles", zegt Kuyt na het met 1-0 gewonnen duel tegen onder meer FCUpdate.nl. "Harde duels horen erbij in een klassieker of een derby. Dat soort wedstrijden heb ik veel gespeeld. Het is dan aan de scheidsrechter om een grens te trekken, daar moet je je aan houden. Dat is ook gebeurd, ik denk dat er geen misdragingen geweest zijn. Wel opstootjes, maar dat hoort erbij. Dat is niet erg."

En hoewel Kuyt zeer nadrukkelijk aanwezig was bij alle opstootjes en incidentjes, vindt de Katwijker dat hij niets verkeerd gedaan heeft. "Nogmaals: het is aan de scheidsrechter om een grens te trekken. Ik weet wat er op bepaalde momenten kan en wat niet. Ook bij dat duel met Younes in de tachtigste minuut, ja. Hij hield mijn shirt zo lang vast, dat ik vroeg of hij het wilde hebben. Uiteindelijk werd er twee keer geel gegeven, volgens mij. Ach, als dat alles is... Beide partijen hebben zich netjes gedragen, denk ik. En ik heb geen gekke dingen gedaan. Voetbal is emotie, zeker in zulke duels. De scheidsrechter trekt dan een lijn en dat heeft hij goed gedaan."

Kuyt is vooral enorm blij dat zijn team de wedstrijd gewonnen heeft. "Dit is een fantastische avond, je ziet wat zoiets losmaakt hier. Dit is voor iedereen een mooie herinnering, als speler vergeet je dit nooit meer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen