De Boer baalt: "Speelden beste eerste helft van seizoen"

28 oktober 2015, 22:45   Bijgewerkt: 28 oktober 2015, 23:21

Ajax speelde in de heetgebakerde Klassieker een puike eerste helft tegen Feyenoord, maar beloonde zichzelf niet met een treffer. Na een tweede helft waarin de Rotterdammers sterker waren stapte het uiteindelijk met een 1-0 nederlaag van de veld, door een goal in de extra tijd. Frank de Boer is teleurgesteld.

"We speelden misschien wel de beste helft van het seizoen, vanaf de eerste seconde waren we de bovenliggende partij", zei De Boer na afloop bij FOX Sports. "Maar of de laatste pass was niet goed, of de controle, of we maakten de verkeerde keuzes. Zij gingen meer fysiek spelen en dan bepaalt de scheidsrechter hoe ver je kan gaan. Daar zijn we een paar keer in meegegaan. Ik heb net ook tegen de jongens gezegd: daar moeten we slimmer mee omgaan."

Mike van der Hoorn, die in de basis begon, kreeg een gele kaart omdat hij een bal tijdens een dood spelmoment hard de tribune in knalde. De Boer baalt van die actie. "Dat was nergens voor nodig. Je weet dat je daar voor gestraft wordt en de kaart was ook terecht. Maar daarvoor gaf Kramer een doodschop en zeiden de vierde official en de grensrechters niets. Ik vond de arbitrage in die fase ook wel twijfelachtig. In de eerste helft deden ze het goed, in de tweede helft waren er overtredingen die niet door de beugel konden."

Feyenoord scoorde uiteindelijk in blessuretijd, via een eigen goal van Joël Veltman. De verdediger van Ajax werd vastgehouden, maar hier werd niet voor gefloten. "We krijgen we een vrije trap tegen en dan is het altijd gevaarlijk. En dan gaat-ie er ook nog zo lullig in. Het is een enorme teleurstelling, vooral omdat het ook zo onnodig is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen