Schlemiel Veltman wil niet te veel naar scheids wijzen

28 oktober 2015, 23:00   Bijgewerkt: 29 oktober 2015, 09:16

Twee seizoenen geleden was Joël Veltman de matchwinner in de klassieker tussen Feyenoord en Ajax, de Amsterdammers wonnen destijds met 1-2. Woensdag maakte de verdediger opnieuw het winnende doelpunt, maar ditmaal in het verkeerde doel. Hij passeerde zijn keeper Jasper Cillessen diep in blessuretijd.

Veltman kan nog steeds niet geloven wat er gebeurde. "Ik probeerde naar de bal en de tegenstander te kijken. Ik zag de bal pas laat dalen en probeerde met mijn rechterbeen weg te werken, maar via mijn linkerhak ging hij erin", zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl. Bij de eigen goal werd Veltman gehinderd door Dirk Kuyt. Of er gefloten had moeten worden voor een overtreding, weet de verdediger niet. "Ik voelde twee handen, dat wel. Maar om eerlijk te zijn moet ik het even terugzien. Of dit soort dingen in de Kuip kunnen gebeuren? Oh, in de ArenA ook hoor. Een duel is een duel", toont hij zich een sportief verliezer.

Toch laat Veltman weten niet te spreken te zijn over het optreden van scheidsrechter Pol van Boekel. "In drie jaar als profvoetballer heb ik volgens mij nog nooit iets over de scheidsrechter gezegd. Maar in deze wedstrijd waren er een aantal cruciale duels, waar hij een andere beslissing had moeten nemen. Lasse Schöne had zijn been wel kunnen breken. Maar de scheidsrechter is niet de reden dat we hier verloren hebben, hoor."

De nederlaag had Ajax volgens Veltman namelijk volledig aan zichzelf te wijten. "We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren. Toen waren we de baas in de Kuip, Feyenoord had niets te vertellen. Via Viktor Fischer kregen we één grote kans, bovendien waren er nog twee of drie situaties die we beter uit hadden kunnen spelen. Toen hadden we minimaal één keer moeten scoren." Door de eigen goal van Veltman verliet Ajax de Kuip vervolgens alsnog met lege handen. Over anderhalve week krijgen de Amsterdammers kans op revanche, dan in competitieverband. "Of die wedstrijd belangrijker is dan deze? Dat wil ik niet zeggen. Zo denk ik ook niet. De beker is een prijs, die wil je pakken. Dus we wilden deze wedstrijd gewoon heel graag winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen