Utrecht is bekerhouder Groningen na verlenging de baas

28 oktober 2015, 23:21

FC Utrecht heeft woensdagavond titelverdediger FC Groningen uit het bekertoernooi geknikkerd. Het niveau in de Galgenwaard lag niet hoog, maar er werd wel flink op los gescoord: 5-3. In de reguliere speeltijd scoorden Bart Ramselaar, Mark Diemers en Yassin Ayoub voor de thuisploeg. Aan de andere kant vonden Michael de Leeuw, Bryan Linssen, en Jesper Drost het net. Invallers Yassin Ayoub en Kristoffer Peterson zorgden er in de verlenging voor dat Utrecht donderdag in de koker gaat voor de loting van de achtste finales.

Hedwiges Maduro, de meest ervaren man aan Groningse zijde, verwachtte een typische bekeravond waarin zijn ploeg vanaf het beginsignaal scherp moest zijn. Dat hadden zijn teamgenoten zich echter niet goed in de oren geknoopt, want binnen de minuut lag de bal al achter doelman Sergio Padt. Met een van richting veranderd schot bezorgde Ramselaar de Domstedelingen een droomstart. De vroege goal leek een opmars te zijn voor een spectaculair eerste bedrijf, maar niets bleek minder waar. Behoudens de gelijkmaker van De Leeuw, die eenvoudig binnen kon tikken na een prachtige aanval, was er voor rust weinig te beleven in Utrecht.

Kersverse vader Ayoub leek zijn ploeg tien minuten voor tijd uit een hoekschop naar de achtste finales te schieten. Maar de bezoekers gingen niet bij de pakken neerzitten en kwamen via een kopbal van Drost snel weer langszij. Beide ploegen drongen in de reguliere speeltijd niet meer aan en dus moest er verlengd worden. Daarin was het Utrecht dat via een harde knal van Barazite en een prachtig schot van Peterson in de kruising al snel een comfortabele voorsprong nam. Groningen was definitief gevloerd en zodoende kwam er in de Galgenwaard een vroegtijdig einde aan het bekertoernooi van de titelverdediger.