KNVB trots op groei vrouwenvoetbal in Nederland

29 oktober 2015, 08:36

Het vrouwenvoetbal is nog steeds groeiende in Nederland. Waar er vorig seizoen nog 146.090 vrouwelijke voetballers verbonden waren aan de KNVB, meldt de voetbalbond nu dat de grens van 150.000 actieve voetbalsters gepasseerd is. De groei komt neer op een stijging van 6,23 procent.

"Wij vinden het fantastisch om te zien dat steeds meer meisjes en vrouwen deze mooie sport ontdekken en dat het steeds normaler is dat zij bij een voetbalvereniging lid zijn. Dat enthousiasme stimuleren we ook, bijvoorbeeld door het Olympisch kwalificatietoernooi en het EK 2017 naar Nederland te halen. Tegelijkertijd vinden we het ook erg goed dat we ook weer meer jongens in de voetbalfamilie hebben mogen verwelkomen, want we koesteren de mix van mannen en vrouwen", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, op de KNVB-website.

In totaal zijn er 1.227.157 voetballers ingeschreven bij de KNVB. Dit aantal is vorig seizoen met 1,1 procent gestegen. De KNVB is daarmee veruit de grootste sportbond van Nederland. Ook in de komende seizoenen verwacht de KNVB een substantiële ledenstijging.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen