Groningen onttroond in beker: "Grote teleurstelling"

29 oktober 2015, 09:35

Weer is een bekerhouder er niet in geslaagd om voor de tweede keer op rij de KNVB Beker te winnen. Na Ajax (2006 en 2007) is geen enkele club dit meer gelukt. FC Groningen werd woensdagavond onttroond door FC Utrecht. In de Galgenwaard werd het, na verlenging, 5-3 voor de Domstedelingen. "Het is een grote teleurstelling", zegt coach Erwin van de Looi na afloop.

"Als je in een uitwedstrijd drie keer scoort na negentig minuten, dan doe je het als ploeg best aardig", zo begint Van de Looi zijn verhaal voor de camera van FOX Sports. "Alleen als je er vijf tegen krijgt, dan is het gewoon niet goed genoeg", weet hij. "We kregen de goals te makkelijk tegen. We hebben op twintig meter van de goal niet goed verdedigd. En we hebben dotten van kansen gemist", verzucht de trainer van Groningen.

De bekerhouder reisde met de beste bedoelingen af naar Utrecht. "We hadden ons voorgenomen om goed te beginnen en er bovenop te klappen, maar binnen een minuut lag hij er al in. Dat doelpunt was symptomatisch voor de andere goals. Zo hebben we er daarna namelijk nog vier tegen gekregen. We laten de tegenstander te makkelijk schieten", vindt Van de Looi.

FC Groningen heeft zaterdagavond de kans om zich te revancheren, vanaf 18.30 uur speelt het dan in de eigen Euroborg tegen PEC Zwolle.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen