Drie gouden wissels in Utrecht: "Dat was het plan"

29 oktober 2015, 09:49

FC Utrecht gaat donderdagavond de koker in bij de loting voor de vierde ronde van de KNVB Beker. De Domstedelingen speelden in de eigen Galgenwaard met 3-3 gelijk tegen FC Groningen, maar maakten er in de verlenging nog 5-3 van. Erik ten Hag is dan ook een zeer tevreden trainer. Hij bracht maar liefst drie gouden wissels het veld in.

Ten Hag stuurde Yassin Ayoub, Nacer Barazite en Kristoffer Peterson tegen Groningen als invallers het veld in en gek genoeg wisten al deze drie spelers te scoren. "Het pakt goed uit, dat is natuurlijk lekker. Dat was een deel van het plan: frisse spelers achter de hand hebben. Voor als de ruimtes wat groter worden", zegt de coach van Utrecht tegen FOX Sports.

Ten Hag geniet van de breedte van de selectie van Utrecht. "We hebben meer basisspelers dan elf en dat hebben we laten zien", vindt hij. "Spelers als Andreas Ludwig, Patrick Joosten, Mark Diemers en Ramon Leeuwin doen niet alleen mee, maar hebben ook echt een bijdrage", glimlacht de oefenmeester.

"We genieten hier zeker van", vervolgt de blije Ten Hag. "Je ziet hoeveel deze ploeg in zich heeft, ook mentaal. Er zit een bepaalde weerbaarheid en focus in dit elftal. Ze geven niet op. Ze hebben steeds weer het vertrouwen om terug te komen. De club wilde spektakel, nu hebben ze dat. Er zit nog veel meer in het vat bij deze ploeg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen