Büttner lijkt in winterstop uit Moskou te vertrekken

29 oktober 2015, 11:19

Het lijkt erop dat de wegen van Alexander Büttner en Dinamo Moskou in de winter zullen scheiden. De Nederlandse linksachter is op een zijspoor geraakt in de hoofdstad van Rusland, waardoor een vertrek aantrekkelijk is voor de 26-jarige oud-speler van Vitesse en Manchester United. Het aantal speelminuten blijft dit seizoen tot dusver steken op negen stuks en vanaf midden augustus zit hij zelfs louter op de tribune.

Wegens financiële moeilijkheden zag Dinamo Moskou al spelers als William Vainqueur (AS Roma), Mathieu Valbuena (Olympique Lyon), Kevin Kuranyi (1899 Hoffenheim), Douglas (Trabzonspor) en Balázs Dzsudzsák (Bursaspor) vertrekken en Büttner lijkt dus het voorbeeld te volgen. "De intentie van beide kanten is om in januari tot een oplossing te komen", bevestigt Büttners zaakwaarnemer Alexander Bursac tegenover Voetbal International.

"Hij had laatst een kleine blessure, maar normaal traint Alex gewoon volwaardig mee met de A-selectie. Hij wordt niet onder druk gezet of een bepaalde richting opgeduwd. Maar de club kan niet meer met de grote contracten uit het verleden werken, je krijgt dus wel signalen dat ze Alex niet meer onder de belangrijke spelers scharen. Maar hij blijft gewoon zijn werk doen en zet zich volledig in op de training", stelt Bursac verder.

Büttner speelde vorig seizoen nog 31 wedstrijden voor Dinamo Moskou, dat momenteel vasthoudt aan de Russische spelers in de wedstrijdselectie. In de zomer kwam het niet tot een transfer, omdat Dinamo vijf miljoen euro wilde vangen. "Voor twee clubs, uit de Bundesliga en Premier League, was dat bedrag te hoog. Pas in de tweede helft van augustus ging deze omlaag, maar toen waren de meeste clubs al voorzien. En Alex wilde niet zomaar zijn contract inleveren", besluit zijn belangenbehartiger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen